Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

“Treballs saludables: relaxem les càrregues”

“Treballs saludables: relaxem les càrregues”
18 oct

“Treballs saludables: relaxem les càrregues”

S’acosta la 4a setmana d’Octubre i des d’Activa Mútua ens unim a la Campanya de l’Agència Europea per a commemorar la Setmana de Seguretat i Salut en el treball. Enguany el lema continua sent “Treball saludables: relaxem les càrregues” ja que aquesta campanya té una durada compresa entre els anys 2020-2022, i és que els Trastorns Múscul Esquelètics (TME) continuen sent una dels principals problemes que sofreixen les persones treballadores de la Unió Europea.

Els TME relacionats amb el treball, són una de les primeres causes de baixa o incapacitat, per aquest motiu hem de prestar-los especial atenció, ja que fan que perdem qualitat de vida i capacitat laboral, la qual cosa perjudica considerablement tant a la salut de les persones, com a les empreses i a l’economia en general.

En aquest sentit, la pèrdua de capacitat laboral pot iniciar-se quan les persones comencen a tenir molèsties de naturalesa musculoesquelètica. Molèsties, que en un primer moment permeten continuar treballant, però amb el temps es van agreujant fins a un punt en el qual impedeixen desenvolupar-lo al nivell requerit o directament l’inhabilita. El que suposa uns costos directes i indirectes molt elevats per a les empreses.

La prevenció dels TME ha de ser una prioritat per a empresaris i persones treballadores, d’aquí la importància de donar veu a aquesta campanya de l’Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el treball. Com a documentació d’interès fem difusió de les indicacions facilitades per a participar activament en la campanya, així com documentació per a aplicar en funció del nostre sector d’activitat.

Cuidem el nostre cos, només tenim un i ha d’acompanyar-nos per sempre, no sols per a treballar, sinó per a gaudir de totes les coses que ens ofereix el viatge de la vida.

Per a més informació:

https://healthy-workplaces.eu/es

Departament de Prevenció de Riscos Laborals Activa Mútua

Realitzar un comentari