Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Setmana Europea de la Mobilitat 2018 ‘ Combina i mou-te! ‘

Setmana Europea de la Mobilitat 2018  ‘ Combina i mou-te! ‘
18 set

Setmana Europea de la Mobilitat 2018 ‘ Combina i mou-te! ‘

Des de l’any 2002, se celebra la “Setmana Europea de la mobilitat” en els dies compresos entre el 26 i el 22 de Setembre. Aquesta iniciativa pretén conscienciar a les persones sobre el necessari que resulta canviar certs hàbits en l’ús dels vehicles de combustió, ja que aquests suposen un percentatge molt elevat de la producció dels Gasos d’Efecte Hivernacle, responsables del canvi climàtic. L’èxit d’aquesta proposta està sent cada vegada major, de tal manera que l’any 2017 van participar un total de 2.526 ciutats de 50 països de tot el món. I d’ells, Espanya és el país Europeu que més ciutats té participant en aquesta edició, 467 en total.

El lema d’enguany és Combina i mou-te!, ja que es pretén conscienciar a les persones sobre el correcte ús dels mitjans de transport que hi ha en la ciutat. Centrar-se en les zones urbanes ve determinat perquè el 40% de totes les emissions de CO₂ del transport per carretera es produeixen en les ciutats, on es concentren més vehicles, hi ha més embossos i, a més, existeix major probabilitat d’accidentar-se i major soroll acústic, com a principals factors que perjudiquen el medi ambient i, on més persones es veuen afectades.

Els objectius principals d’aquesta setmana de mobilitat es podrien definir en dues:

1. Eliminar els cotxes que utilitzen el combustible convencional per a l’any 2050
2. Tenir la logística urbana sense emissions, en els centres urbans principals, per a l’any 2030.

Tot això s’està promovent amb el concepte de Mobilitat com a servei (*Movility as a *Service, a partir d’ara *MaaS). Aquest concepte es tradueix a realitzar una integració de tots els tipus de mobilitat existents en la zona urbana. Aquesta integració hauria de contemplar el transport amb metro, autobús, bicicleta, patins elèctrics, cotxes elèctrics, etc., fins i tot el fet de caminar per a acabar els últims trams d’aquest, en un únic servei de mobilitat al que s’hauria de poder accedir a demanda, estant tot açò contemplat en una única plataforma o aplicació i, amb un únic sistema de pagament, contemplant-se com a ideal que aquest pagament sigui també únic.

 

Des d’Activa Mútua, animem a tots a participar en les diferents activitats que es plantegen en tots els municipis, ja que redunda en una vida saludable, millorem el medi ambient i ens beneficiem tots.
Ànim, participa, combina i mou-te!

 

Més informació en el següent enllaç

Carlos Gutiérrez Ibarra
Tècnic del Departament Prevenció de Riscos Laborals d’Activa Mútua

Realitzar un comentari