Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Setmana de la mobilitat europea 2020

Setmana de la mobilitat europea 2020
17 set

Setmana de la mobilitat europea 2020

Des de 1999, la setmana del 16 al 22 de setembre, se celebra la setmana de la mobilitat europea. Aquesta celebració pretén ser una manera de conscienciar a tota la població europea sobre les conseqüències negatives que té l’ús irracional del cotxe a la ciutat, tant per a la salut de les persones com per al medi ambient.

La mobilitat sostenible s’aconseguirà fent un ús més racional dels cotxes, així com la substitució d’aquest per la mobilitat amb bicicletes, caminant o usant qualsevol servei públic, tenint com a objectiu final un continent climàticament neutre  a l’any 2050, és el que motiva aquestes setmanes de mobilitat europees, sent enguany el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’.

Malgrat les diferents condicions climàtiques, geogràfiques i socioeconòmiques de les zones urbanes europees, hi ha una sèrie de mesures comunes que es poden adoptar per a promoure un entorn urbà climàticament neutre i inclusiu. Per tant, la SETMANA EUROPEA DE LA MOBILITAT 2020 anima a la població i a les autoritats locals a prendre mesures per a complir l’objectiu a llarg termini d’un continent climàticament neutre.

L’aplicació de mesures directes per a abordar la contaminació, les emissions de carboni o la congestió del trànsit pot tenir beneficis immediats. Una altra raó motivadora del pla de mobilitat sostenible, és la reducció de despesa socioeconòmica (cal saber que la congestió en les zones urbanes i els seus voltants costa en l’actualitat gairebé 100.000 milions d’euros a l’any, és a dir, el u per cent del PIB de la UE), sense oblidar-nos de la millora en la nostra salut (la contaminació atmosfèrica és causa directa de més de 400.000 morts prematures).

Per tant, fomentar l’ús de la bicicleta o els desplaçaments a peu, a més d’un transport públic de baixes emissions i neutralitat climàtica, produirà efectes immediats molt positius.

Per això, el dia 22 de setembre es culmina, com totes les setmanes europees de mobilitat, amb el dia sense cotxes, on es convida a tota la població de la unió europea a reduir al màxim l’ús del cotxe en els desplaçaments curts, per ciutat i poder així veure l’impacte que té respecte a les emissions. És cert que enguany amb la pandèmia de la COVID19 s’han vist clarament els resultats quan es deixa d’usar el cotxe de manera massiva, podent comprovar que les grans ciutats han vist reduït el seu nivell de CO₂ de manera contundent.

Des d’Activa Mútua volem donar suport a aquesta iniciativa europea facilitant l’enllaç de tota la documentació de la campanya que ha facilitat el  Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

https://territori.gencat.cat/ca/03_infraestructures_i_mobilitat/sem/

Àrea de Prevenció de Riscos Laborals d’Activa Mútua

 

Realitzar un comentari