Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

“Salut mental i benestar, una prioritat global “

“Salut mental i benestar, una prioritat global “
08 oct

“Salut mental i benestar, una prioritat global “

El dia 10 d’octubre se celebra el dia Mundial de la Salut Mental.

Enguany amb el lema “Salut Mental i benestar, una prioritat global “. Hem de tenir en compte que, enguany, aquest reclam es fa més necessari i urgent que mai a causa de la situació provocada per la Covid-19.Els últims mesos viscuts han estat un caos en tots els àmbits (sanitari, laboral, escolar i personal). Ens hem vist obligats a estar confinats, a canviar la nostra rutina i la nostra manera de viure, amb la conseqüent repercussió en la nostra salut mental.

Fent un petit balanç, el sistema sanitari ha sofert molt durant aquests mesos ja que el seu personal ha degut i ha d’acudir al treball amb el temor de contagiar-se i emportar-se la malaltia a casa; les persones van a treballar amb el temor de quedar-se sense ocupació; els estudiants han hagut d’adaptar-se a les classes a distància i a renunciar al contacte amb els seus companys i professors; i tots en general, hem hagut d’aprendre a gestionar, i desgraciadament en molts casos en solitud, el dolor de la pèrdua d’un ser estimat.

A tot això hem de sumar-li les greus conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia.Amb tot aquest escenari, més que mai es destapa la necessitat imperiosa d’incrementar les inversions a favor de la salut mental ja que és una de les àrees més desateses i amb menor qualitat dins de la salut pública a nivell mundial. Els països gasten tan sols un 2% dels pressupostos sanitaris en salut mental.

Per tant, el Dia Mundial de la Salut Mental pretén ser una oportunitat per a comprometre’s amb el tema i prendre mesures concretes, establir i ampliar els serveis de salut mental de tot el planeta.

Accedeixi al cicle de webinars que se celebra, durant tot el mes d’octubre, amb motiu d’aquesta celebració, i a la documentació per a la prevenció i promoció de la salut mental en la pàgina web de la Confederació espanyola de salut mental:

https://consaludmental.org/

Àrea de prevenció de Riscos Laborals Activa Mútua

 

Realitzar un comentari