
Propòsit d’any nou
Iniciem un nou any i amb ell els bons propòsits s’acumulen al nostre cap.
Arriba l’1 de gener i de sobte, d’una forma gairebé inconscient, fem balanç de l’últim any viscut i ens replantegem com volem que siguin aquests pròxims 365 dies que se’ns presenten per davant i quins podem fer per a intentar ser una mica més feliços: estudiaré un idioma; practicaré més activitat fÃsica; faré aquest viatge que tant anhel; perdré aquests quilos de més; respiraré profundament abans de donar una mala contestació; dedicaré més temps als meus sers estimats, a mi mateix…
Establir petits reptes personals amb la finalitat de millorar el nostre à nim i la nostra salut fÃsica i mental, activa el motor del compromÃs, la motivació i la il·lusió, poderosos instruments de superació i generadors de satisfacció pels assoliments aconseguits.
Per això, aquest any us animem a ampliar una mica més aquesta llista de desitjos i afegir nous propòsits encaminats a millorar, també, la seguretat i la salut laboral.
Perquè el nostre benestar en el treball, el lloc on vivim i compartim un terç de cada dia de la nostra vida, bé té merescut un lloc en aquests desitjos de millora.
Cada entitat i cada persona ha de marcar els seus propis objectius en funció de la seva realitat laboral, uns objectius que han de ser assolibles i complementaris a totes les accions que en matèria preventiva ja s’estiguin duent a terme.
A nivell general, us indiquem algunes idees a considerar en la vostra llista de nous propòsits:
- Incentivar una organització de treball participativa.
- Millorar la comunicació i l’escolta, emprant argumentacions convincents i estimulants i creant un clima de confiança i tolerà ncia a les discrepà ncies.
- Impartir una formació més enllà de l’ estrictament legal, és imprescindible sensibilitzar i conscienciar per a transformar actituds.
- Fer visibles els accidents de treball i els incidents per a identificar les seves causes, aprendre dels errors i evitar que tornin a succeir.
- Incorporar exercicis d’escalfament de la musculatura del cos en iniciar la jornada i uns estiraments durant i en finalitzar la mateixa.
- Entendre la prevenció no com una cà rrega d’obligat compliment, sinó com una veritable eina d’inversió per a aconseguir el treball ben fet i comprovar tots els beneficis econòmics, ètics i socials que això comporta.
Empreses, treballadors i treballadores, aprofitem l’oportunitat que ens brinda aquest nou any i aconseguim entre tots un feliç, segur i saludable 2019!
Maite Fernandez. Tècnica Dpt. Prevenció Riscos Laborals d’Activa Mútua