Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Propòsit d’any nou

Propòsit d’any nou
28 des

Propòsit d’any nou

Iniciem un nou any i amb ell els bons propòsits s’acumulen al nostre cap.

Arriba l’1 de gener i de sobte, d’una forma gairebé inconscient, fem balanç de l’últim any viscut i ens replantegem com volem que siguin aquests pròxims 365 dies que se’ns presenten per davant i quins podem fer per a intentar ser una mica més feliços:  estudiaré un idioma; practicaré més activitat física; faré aquest viatge que tant anhel; perdré aquests quilos de més; respiraré profundament abans de donar una mala contestació; dedicaré més temps als meus sers estimats, a mi mateix…

Establir petits reptes personals amb la finalitat de millorar el nostre ànim i la nostra salut física i mental, activa el motor del compromís, la motivació i la il·lusió, poderosos instruments de superació i generadors de satisfacció pels assoliments aconseguits.

Per això, aquest any us animem a ampliar una mica més aquesta llista de desitjos i afegir nous propòsits encaminats a millorar, també, la seguretat i la salut laboral.

Perquè el nostre benestar en el treball, el lloc on vivim i compartim un terç de cada dia de la nostra vida, bé té merescut un lloc en aquests desitjos de millora.

Cada entitat i cada persona ha de marcar els seus propis objectius en funció de la seva realitat laboral, uns objectius que han de ser assolibles i complementaris a totes les accions que en matèria preventiva ja s’estiguin duent a terme.

A nivell general, us indiquem algunes idees a considerar en la vostra llista de nous propòsits:

  • Incentivar una organització de treball participativa.
  • Millorar la comunicació i l’escolta, emprant argumentacions convincents i estimulants i creant un clima de confiança i tolerància a les discrepàncies.
  • Impartir una formació més enllà de l’ estrictament legal, és imprescindible sensibilitzar i conscienciar per a transformar actituds.
  • Fer visibles els accidents de treball i els incidents per a identificar les seves causes, aprendre dels errors i evitar que tornin a succeir.
  • Incorporar exercicis d’escalfament de la musculatura del cos en iniciar la jornada i uns estiraments durant i en finalitzar la mateixa.
  • Entendre la prevenció no com una càrrega d’obligat compliment, sinó com una veritable eina d’inversió per a aconseguir el treball ben fet i comprovar tots els beneficis econòmics, ètics i socials que això comporta.

Empreses, treballadors i treballadores, aprofitem l’oportunitat que ens brinda aquest nou any i aconseguim entre tots un feliç, segur i saludable 2019!

Maite Fernandez. Tècnica Dpt. Prevenció Riscos Laborals d’Activa Mútua

Realitzar un comentari