Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Pla de xoc accidents mortals. INSST

Pla de xoc accidents mortals. INSST
16 mar

Pla de xoc accidents mortals. INSST

Ningú ha de perdre la seva vida a causa de la feina. Aquest és el gran objectiu que ha d’obligar-nos a unir esforços i unificar criteris per impulsar mesures que aconsegueixin entorns de treball segurs i garanteixin la salut i la vida de les persones treballadores.

Analitzant les dades de les dues darreres dècades al nostre país, s’observa una tendència decreixent dels accidents de treball mortals des de l’any 2000 fins al 2012. Tanmateix, i aquí és on s’han d’encendre totes les alarmes, en els últims nou anys els mateixos índexs han experimentat una modesta tendència a l’alça i estabilització posterior.

En aquest sentit, un total de 649 persones treballadores han mort a conseqüència de la seva feina durant els onze primers mesos de l’any 2021, una mort menys respecte l’any anterior, en el mateix període.

Les dades parlen per si soles, i han de fer-nos reflexionar sobre la gran quantitat de feina que tenim al davant. En aquest sentit, és important no quedar-nos només amb l’anàlisi dels factors traumàtics que han estat causa d’aquests accidents. Endinsar-se de ple en la qüestió i valorar certs aspectes d’origen organitzacional i psicosocial pot ser un camí a seguir per trobar part de la solució a aquest gran problema.

Veient les dades d’accidents mortals registrats a la nostra entitat aquests últims anys, s’observa també una línia d’estabilització en concordança amb els números generals, on malauradament s’han anat repetint cada any un nombre molt similar d’accidents mortals. Els sectors d’agricultura, transport i construcció són els que més casos registren durant tot aquest interval de temps.

És per això que des d’ UMIVALE ACTIVA també volem sumar-nos al pla de xoc contra els accidents mortals en el treball elaborat pel Ministeri de Treball i Economia Social, iniciativa que té com a objectiu desenvolupar una acció contundent que permeti generar un punt d’inflexió i iniciar de nou el camí de la reducció gradual de la sinistralitat laboral, sempre amb la visió que cap persona perdi la seva vida a la feina.

Més informació al següent enllaç:https://www.insst.es/el-instituto-al-dia/plan-de-choque-contra-los-accidentes-mortales-en-el-trabajo#S1

Servei d’ Activitats Preventives de Riscos Laborals d’ UMIVALE ACTIVA

Realitzar un comentari