Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

“El meu cor, el seu cor” Dia Mundial del cor 2018

“El meu cor, el seu cor” Dia Mundial del cor 2018
12 set

“El meu cor, el seu cor” Dia Mundial del cor 2018

El 29 de setembre se celebra el Dia Mundial del Cor, data per prendre consciència sobre els problemes cardiovasculars, sobre la seva prevenció, control i tractament.

Aquest any la campanya de la Federació Mundial del Cor se centra en cuidar els nostres propis cors i els dels nostres éssers estimats.

“El meu cor, el seu cor” és una crida a l’acció que pretén que cada persona, mitjançant la formulació d’una promesa, doni resposta a la pregunta Què puc fer ara per cuidar el meu cor … i el teu cor? “:
Prometo portar una dieta saludable; prometo fer exercici físic; prometo no fumar; prometo preocupar-me per el realment important.

No hem d’oblidar que les malalties cardiovasculars continuen sent la primera causa de mort de la població activa, desmentint, així, el fals mite que aquest tipus de malalties afecta les persones de més edat.

Per això es fa indispensable la detecció precoç i el tractament immediat de l’existència d’algun factor de risc, com pot ser el tabaquisme, el sedentarisme, l’obesitat, un nivell alt de colesterol, la hipertensió, la diabetis o l’estrès.

Les empreses no són alienes als problemes de salut dels seus treballadors i treballadores i cada vegada són més les que inverteixen en promoció d’hàbits saludables en el lloc de treball, sabedores que aquest tipus d’iniciatives milloren l’ambient laboral, la motivació, el compromís i la productivitat, reduint, al seu torn, l’absentisme.

Segons el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social “cada any es produeixen unes 23.000 baixes laborals per malalties del sistema cardiovascular”.

23.000 baixes laborals … Estem tan acostumats a sentir nombres i estadístiques que moltes vegades no som conscients de la magnitud real d’aquestes xifres. Si convertim les xifres en homes i dones, veuríem que 23.000 persones superarien l’aforament complet d’un concert al Palau Sant Jordi, de Barcelona, ​​oa Las Ventas, de Madrid, que tenen una capacitat d’unes 18.000 persones.

Portar una dieta saludable, fer exercici físic, no fumar i evitar l’estrès són la millor medicina per prevenir les malalties cardiovasculars, sense contraindicacions ni efectes adversos secundaris, així que no esperem a que s’iniciï un nou any per fer una llista de bons propòsits , el 29 de setembre és un bon moment per formular una promesa que tingui cura el nostre cor.

Jo prometo portar una dieta saludable, i tu, què promets?

Maite Fernàndez, Tècnic PRL Activa Mútua

Realitzar un comentari