Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

L’esport i els seus beneficis en la salut cardiovascular: mesures en les empreses

L’esport i els seus beneficis en la salut cardiovascular: mesures en les empreses
24 set

L’esport i els seus beneficis en la salut cardiovascular: mesures en les empreses

Tots ho hem escoltat molts cops: l’exercici físic és bo per a la salut. Però la realitat és passar molt temps ocupat, en una feina sedentària i no ens exercitem habitualment.

La bona noticia és que… mai és massa tard per començar!. S’ha de començar poc a poc, trobant formes de fer més activitat física durant el dia a dia. Per obtenir el major benefici, s’ha de tractar de realitzar la quantitat recomanada d’exercici d’acord a l’edat i la condició física.

Si som capaços d’introduir la rutina esportiva en la nostra vida, ens sentirem molt millor, ajudarem al nostre cos a prevenir o controlar malalties, moltes d’elles de tipus cardiovascular, aconseguint viure més temps i millor.

Per introduir l’esport en la nostra vida, solament s’ha de tenir una mica de temps i ganes, però… es pot fer esport en l’entorn laboral? La resposta és SI, tot i que és una pràctica poc extensa en les empreses espanyoles, sobretot les PYMES, on la disponibilitat d’espais adequats i fons per a sufragar-los són més escassos.

No tot és posar-se la roba d’esport i sortir a córrer, jugar a futbol, assistir a sessions de ioga o pilates, etc. Es pot fomentar l’exercici sense necessitat d’invertir molt en equipaments ni “furtar” al treballador temps per practicar-lo.

Hi ha empreses que paguen per kilòmetres que els treballadors i les treballadores vagin des de les seves cases a la feina en bicicleta o caminant. Aquest estímul “econòmic” perd tota importància quan la persona comença a notar les bondats i els beneficis de moure’s (normalment són pagaments simbòlics).

Hi ha altres companyies que inclouen en el seu horari laboral temps específic per realitzar exercici, habilitant espais on desenvolupar-ho, inclús costejant diverses classes per als interessats.

Existeixen altres mesures d’estímul a les pràctiques esportives com són competicions esportives dintre de les empreses: campionats de pàdel o futbol; altres iniciatives poden ser sortides en cicloturismes o senderisme per treballadors i per diferents rutes d’interès, classes de surf, d’escalada, paintball, etc.

Fins i tot hi han companyies que han arribat a acords amb gimnasos i centres esportius per establir descomptes als seus treballadors i treballadores.

Quan les instal·lacions de les empreses són grans, es poden habilitar zones per a la pràctica esportiva. Com  per exemple, una empresa va construir en el perímetre de les seves instal·lacions, un carril perquè la plantilla pogués caminar i/o fer running abans o després de la feina. Veient que la iniciativa va tenir força èxit, va anar més enllà instal·lant màquines esportives en diferents punts del carril, com a parades, perquè l’exercici fos més complet i amè.

El patrocini per part de les entitats d’activitats esportives, tan lúdiques (carreres solidàries, exhibicions, etc.) com campionats, també fomenten la cultura esportiva entre els treballadors i associen la seva empresa o marca a hàbits saludables.

Les empreses han de saber que integrant l’exercici físic en la seva rutina aconseguiran:

  • Menor nombre de baixes laborals.
  • Augment de productivitat en la jornada laboral.
  • Majors vincles de lleialtat del treballador amb l’empresa.
  • Menor nombre d’arribades tard de l’hora d’entrada a la feina.
  • Menor rotació d’empleats.

El personal esportista es caracteritza per ser perseverant, disciplinat, estar motivat, menys estressat, comptar amb millor salut i ser un excel·lent treballador en equip, qualitats més que valuoses per les empreses.

Amb aquests avantatges és normal que hi hagi nombroses companyies d’èxit que busquin fomentar l’activitat física entre els seus equips i que cada cop tinguin més en compte aquest aspecte a l’hora d’organitzar els seus ritmes i jornades laborals.

La pregunta del milió és:

  • Per l’empresari: incentives la pràctica esportiva entre els teus treballadors? Si no ho fas… hauries!
  • Per al treballador: fas esport regularment? Si no ho fas… hauries!

 

Tot són beneficis quan parlem d’esport i introduir-lo en l’àmbit laboral és una meta lloable que hauria d’estar present en totes les empreses, mitjançant les iniciatives exposades o altres més o menys imaginatives, a la vegada que senzilles.

 

 

Rodrigo Pérez, Departament de prevenció de riscos laborals Activa Mutua

 

 

Realitzar un comentari