Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

5 d’octubre, Dia Mundial dels docents

5 d’octubre, Dia Mundial dels docents
04 oct

5 d’octubre, Dia Mundial dels docents

“Les i els docents en el centre de la recuperació de l’educació”

Com cada any, el 5 d’octubre se celebra el Dia Mundial dels Docents commemorant, una vegada més, l’aniversari de la subscripció de la Recomanació de l’OIT i la UNESCO relativa a la Situació del Personal Docent (1966), que va establir criteris de referència quant als seus drets i responsabilitats, normes per a la seva formació i les condicions d’ensenyament aprenentatge, entre altres pautes.

Però la celebració d’aquest 5 d’octubre és, sens dubte, diferent a les anteriors.

Fa ja un any i mig que va començar la pandèmia COVID-19, i durant aquest temps els docents han hagut de reinventar-se per a continuar donant una formació de qualitat i ara, més que mai, adaptada als temps.

És important reflexionar sobre el treball del docent durant aquesta pandèmia i també sobre com ha afectat aquesta situació a la seva salut.

Hem de tenir en compte, amb la imposició en alguns moments de l’educació a distància i la situació, com a poc, complexa dins de les aules, així com a nivell social, que aquest col·lectiu ha vist incrementada la seva vulnerabilitat als riscos de contreure malalties relacionades amb el seu treball.

Factors com l’aïllament, la possibilitat de contreure la infecció per coronavirus, la pressió per mantenir un ensenyament de qualitat o la inestabilitat i incertesa sobre l’evolució de la pandèmia han posat a prova la capacitat de resistència de les nostres professores i professors.

En el Departament de Prevenció d’Activa Mútua, des del primer moment hem estat fent costat a aquest col·lectiu, aportant informació actualitzada sobre pràctiques preventives enfront del covid-19 en l’àmbit laboral, normes d’actuació davant l’aparició de casos en centres educatius, pautes de ventilació a les aules, etc.

El tema triat per a aquest any 2021 és: “Els docents en el centre de la recuperació de l’educació”

Tal com escriu Antonio Guterres, secretari general de les Nacions Unides en relació amb el “Informe de Polítiques sobre l’Educació i el Covid-19” L’educació és la clau per al desenvolupament personal i el futur de les societats.

Efectivament, és moment de mirar al futur i la millor manera de fer-lo és treballant per una salut de qualitat, premissa amb la qual Activa Mútua està compromesa i en la qual la prevenció juga un paper fonamental.

Nelson Mandela deia que l’educació és l’arma més poderosa que es pot usar per a canviar el món. Treballem per una prevenció eficaç que garanteixi la salut dels i les docents perquè puguin afrontar aquesta honorable tasca.

Departament Prevenció de Riscos Laborals Activa Mútua

Realitzar un comentari