Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

1 d’octubre, Dia Internacional de les persones d’edat

1 d’octubre, Dia Internacional de les persones d’edat
29 set

1 d’octubre, Dia Internacional de les persones d’edat

EQUITAT DIGITAL PER A TOTES LES EDATS

Des del 14 de desembre de 1990, Nacions Unides commemora l’ 01 d’Octubre com el Dia Internacional de les Persones d’Edat.

Es calcula que durant els propers 30 anys, el nombre de persones grans es duplicarà, cosa que significa que l’any 2050 hi haurà més de 1500 milions de persones d’edat avançada.

Enguany sota el lema “Equitat digital per a totes les edats”, ens recorden la importància de que les persones grans tinguin accés a les noves tecnologies.

El gran avanç digital que estem vivint ha canviat la nostra manera de viure, de treballar i de relacionar-nos, no obstant això, la meitat de la població mundial encara viu sense internet, sobretot als països menys desenvolupats, és per aquest motiu que no podem deixar que les persones de més edat es quedin enrere per no tenir accés o no saber utilitzar les noves tecnologies.

En l’àmbit laboral hem d’analitzar totes les dificultats que se’ls pot presentar a aquest col·lectiu, i moltes d’elles originades per l’avanç digital a l’hora de desenvolupar el seu treball.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix l’envelliment actiu com el procés d’optimització de les oportunitats de salut, participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida a mesura que les persones envelleixen.

Els 4 pilars fonamentals de l’envelliment actiu són:

► Salut física i mental.

► Participació en la societat.

► Seguretat en tot el que es dugui a terme.

► Aprenentatge durant tota la vida.
És per això que Activa Mútua, mitjançant el seu Departament de Prevenció de Riscos Laborals, ha elaborat la guia ABORDATGE DE L’ENVELLIMENT EN L’EMPRESA, amb la intenció d’ajudar als nostres mutualistes en la tasca d’abordar la gestió i integració de les persones treballadores amb edat avançada en tots els àmbits de l’empresa. La finalitat és donar a conèixer, a aquest col·lectiu, les característiques específiques i les necessitats que demanden, per a ajudar, tant a l’empresa com a ells mateixos, a prendre les decisions adequades perquè puguin continuar treballant en unes condicions segures i satisfactòries.

No volem deixar passar l’oportunitat de recordar que un altre factor a tenir en compte per a tenir cura de la nostra gent gran, és el foment d’un envelliment saludable. A vegades pensem que les persones grans no poden valer-se per si mateixes i que han d’acceptar la malaltia com a part de ser grans. Deixem enrere aquestes idees, la clau és adoptar hàbits saludables des d’edats primerenques, tenir cura i mantenir a prop a la nostra gent gran, entendre quines són les seves necessitats, valorar el que aporten a la societat. D’aquesta manera, ens adonarem, que la salut afegeix anys de vida.

Per a més informació:

https://www.un.org/es/observances/older-persons-day

Realitzar un comentari