Cambiar idioma

Ir al contenido principal de la página

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat
03 des

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El dia 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat declarat en 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides mitjançant la resolució 47/3 per a recordar-nos la lluita pels seus drets i la inclusió en la societat.

La discapacitat és una condició que afecta el nivell de vida d’un individu o d’un grup.

L’objectiu d’aquest dia és promoure els drets i el benestar de les persones amb discapacitat en tots els àmbits de la societat i conscienciar sobre la seva situació en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

A causa de les dificultats a les què dia a dia s’enfronten les persones amb discapacitat és important que lluitem tots junts per la igualtat de drets i l’eliminació de barreres.

Des del punt de vista de la Seguretat i Salut de les persones treballadores amb discapacitat, les hem de protegir, ja que d’aquesta manera, fem que les barreres i desigualtats desapareguin i aconseguim una integració en el món laboral molt més igualitària i segura.

És fonamental i necessari, en aquesta adaptació de mesures, eliminar barreres en la informació i promoure la cultura preventiva de riscos laborals inclusiva.

Per tant la nostra missió és contribuir a la millora d’oportunitats d’ocupació d’aquest col·lectiu, sensibilitzant, a les organitzacions empresarials i a la societat perquè incorporin en les seves plantilles a treballadors i treballadores amb alguna mena de discapacitat, per a fomentar la igualtat d’oportunitats en l’accés al món laboral.

Està àmpliament demostrat que, un cop eliminats els obstacles a la integració de les persones amb discapacitat, aquestes poden participar activament i productiva en la vida social i econòmica de les seves comunitats.

L’accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat són drets fonamentals reconeguts com a tal en la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat celebrada el 13 de desembre de 2006 en la Seu de Nacions Unides, Nova York.

Participem en aquest dia important per a la inclusió d’aquest col·lectiu en tots els aspectes de la vida.

Departament Prevenció Riscos Laborals Activa Mútua

Realitzar un comentari