Recomanacions generals enfront del Covid-19
El nou coronavirus SARS-CoV-2 és un nou tipus de coronavirus que afecta els humans i es transmet de persona a persona. Encara hi ha moltes qüestions que es desconeixen en relació al virus i a la malaltia que produeix: COVID-19. És fonamental disposar d’informació sobre aspectes importants com identificar els símptomes més comuns en els quals es manifesta el virus, quins grups de persones són més vulnerables a contreure la malaltia, i quins són els mitjans de la seva transmissió.
A mesura que es té més coneixement de com es comporta aquest virus, el Ministeri de Sanitat marca unes recomanacions, que a continuació vam mostrar, per a evitar l’exposició, contagi i propagació del COVID 19.
Recomanacions que cobren especial importància i s’han d’adaptar a les diferents fases que engloben la nova etapa en la qual ens trobem de transició cap a una nova normalitat.
Fases de la desescalada
Comunitats autònomes

Informació de les Comunitats Autònomes sobre el coronavirus:
Novetats legislatives

RD 21/2020, 9 de juny, de mesures urgents prevenció, contenció i coordinació per a fer front crisi sanitària COVID-19.

Resolució 16 juny de 2020, Acord Conferència Sectorial Comerç Interior, pautes i recomanacions sanitàries per a exercir activitat comercial.

Reial decret llei 26/2020, de 7 de juliol, de mesures de reactivació econòmica per a fer front a l’impacte del COVID-19 en els àmbits de transports i habitatge.

Viatgers internacionals amb origen o destí Espanya durant període “nova normalitat” per la Pandèmia Covid -19

Criteri tècnic núm. 103/2020 sobre actuacions de la Inspecció de Treball i Seguretat Social relatives al RD-Llei 21/2020

Reial decret 926/2020, de 25 d’octubre, es declara l’estat d’alarma per a contenir la propagació d’infeccions causades per la SARS-CoV-2.
Actuacions de la desescalada
Vídeos d'interès
Infografíes d'interès
On puc trucar si no em trobo bé?
Seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat, en cas d’emergència, pots cridar al: 112
Per a qualsevol altra informació sobre el coronavirus, cada comunitat autònoma ha habilitat un telèfon específic. Per a conèixer el de la teva autonomia, clica aquí
Com ajudar els nens a gestionar l'estrès durant el brot de COVID-19
Font: Organització Mundial de la Salut
- Els nens poden respondre a l’estrès de diverses formes, per exemple, mostrant-se més dependents, preocupats, enfadats o agitats, tancant-se en si mateixos o mullant el llit.
- Mostri’s comprensiu davant les reaccions del seu fill, escolti les seves preocupacions i ofereixi-li més amor i atenció.
- Els nens necessiten l’amor i l’atenció dels adults en els moments difícils.
- Dediqui’ls més temps i atenció.
- Recordi’s d’escoltar als seus fills, parlar-los amb amabilitat i tranquil·litzar-los.
- Quan sigui possible, organitzi moments de joc i relaxació amb el seu fill.
- En la mesura que sigui possible, tracti de mantenir als nens prop dels seus pares i família i eviti separar-los de les persones que s’encarreguen de la seva cura. En cas de separació (per exemple, per hospitalització), asseguri’s de mantenir el contacte freqüent (per exemple, a través del telèfon) i d’oferir consol.
- Mantingui les rutines i els horaris habituals en la mesura que sigui possible, o ajudi a crear altres diferents en l’entorn nou, en particular activitats escolars i d’aprenentatge, així com moments per a jugar de manera segura i relaxar-se.
- Expliqui el que ha passat i quina és la situació actual i doni als nens informació clara sobre com poden reduir els riscos de contreure la malaltia; utilitzi paraules que puguin entendre en funció de la seva edat.
- Faciliti també informació sobre situacions hipotètiques (per exemple, un membre de la família i/o el nen comencen a trobar-se malament i han d’anar a l’hospital durant un temps perquè els metges puguin ajudar-los a recuperar-se).
+ Videos
Si debes acudir al trabajo recuerda
¿Qué es un brote nueva normalidad?
¿Cómo usar las mascarillas?
Noticies relacionades

Estratègia detecció precoç vigilància i control de la Covid-19
El 22 de Desembre de 2021 s'ha actualitzat l'estratègia de detecció precoç, vigilància…...
Llegir més sobre Estratègia detecció precoç ...
Actualització del procediment d'actuació per als serveis de prevenció de…
El Ministeri de Sanitat ha publicat una nova actualització del Procediment d'actuació per…...
Llegir més sobre Actualització del procediment...
Llistat actualitzat per a ús de virucides per a la…
*Virucida: Substància o fàrmac capaç de destruir o inactivar els virus. Nova actualització:…...
Llegir més sobre Llistat actualitzat per a ús ...